Het jeugdorkest Musilene uit Westerlo is een symfonisch orkest voor jongeren die samen muziek willen maken. Het bestaat uit een 100-tal muzikanten, vooral strijkers, hout- en koperblazers en slagwerkers. Ons repertoire is heel gevarieerd en gaat van klassiek over volks- en filmmuziek tot recente popmuziek.

We repeteren elke zaterdag van 17.00 uur tot 19.00 uur in het repetitielokaal. Elk jaar houden we enkele concerten in de omgeving van Westerlo en wie zin heeft kan in de zomervakantie mee op repetitie- of concertreis in het buitenland. We bezochten onder meer Duitsland, Tjechië, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Zowel door de Academie voor Muziek, Woord en Dans - Geel als door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans - Stad Herentals is Musilene erkend in het kader van de alternatieve leercontext DKO. Meer informatie hierover kan je bij het bestuur bekomen.

Heb je in om met deze groep mee te spelen? Laat het ons dan zeker weten. Iedereen is welkom op onze concerten en repetities. Je kan ook steeds bellen naar de dirigent (0477 40 47 32) of mailen naar musilene@gmail.com.